Sziasztok!

2015 januártól új ritmusgitárosunk az acél húrok virtuóza,  Mátrai Balázs lett.
2012 nyarán az együttes bizonytalan időre pihenőre vonult, az év vége felé azonban elkezdett újraszerveződni a banda. A régi tagok közül Egerszegi Zoltán (gitár) maradt, akihez először Némedi Tamás (gitár), majd tavasztól Hardon Ricsi (basszusgitár) csatlakozott. Őszre alakult ki a teljes ritmusszekció Barcsi Tibor (dobok) belépésével. A tavalyi év vége énekes meghallgatásokkal telt, ami átnyúlt 2014-re is. Jobbnál-jobb jelöltek közül kellett kiválasztanunk azt, akivel ismét színpadra állhat a Magnetica. Csornai Ádám lett a végső befutó, vele kezdtük el a felkészülést a tavasztól várható koncertekre.
Repertoárunkban éppúgy megtalálhatóak a Metallica korai időszakából származó lendületesebb számok, mint a későbbi idők összetettebb szerzeményei, vagy a legnagyobb slágerek, amik Hetfieldéket olyan hihetetlen népszerűvé tették. A kiválasztott daloknál arra is figyeltünk, hogy a jól ismert klasszikusok mellett néhány ritkaságot is műsorunkra tűzzünk.
BIO:
Bár a zenekar ezen a néven és felállásban mindössze 2008 ősze óta létezik, a csapat gyökerei 2003-ra nyúlnak vissza. Az Alcoholica néven ismert banda az évek során bejárta az országot, éppúgy helytállva a kisebb, füstös klubokban, mint a több ezres nézőszámú fesztiválokon. Az Alcoholica tagjainak nagyrésze 2008-ban kivált, és Barcs Bencével létrehozták a Magnetica zenekart, akinek a helyére pár hét múlva egy komoly szakmai múlttal rendelkező dobos, Tobola Csaba került. 2008. december 4-én a csapat elveszítette basszusgitárosát, Hemela Pétert, aki tragikus körülmények között hagyta itt szeretteit, barátait. Helyét egy zenészbarát, Fehér Zsolt foglalta el, aki egy koncert erejéig segítette ki ugyan a bandát, de a sikeres fellépés után úgy döntött, hogy a zenekar felkérésére csatlakozik az együtteshez. 2010. január 24-én a dobos Tobola Csaba és az énekes Hartmann Zoltán kiléptek a zenekarból. A dobos posztra a régi-új ütős, BB került, majd a Magnetica új frontembere Kovács Gergő lett, aki a Blindman’s Buff zenekart is erősítette. 2011 tavaszától szünetelt a banda, a tagok ezerfelé szaladtak, majd egy tribute bulin drWhite összeakadt Dettrich Balázzsal, aki egy közös próba után a Magnetica új énekese lett. 2012 nyarától a zenekar ismét pihenőre vonult és több mint egy év múlva kezdett csak újraformálódni egy szinte teljesen új felállással, ami végül 2014 elején szilárdult meg.